Oppermachtig ZVV Den Haag V1 wint met dubbele cijfers in Zeeland! Eindstand 1-10

MIDDELBURG – In een bruisende sporthal ‘De Kruitmolen’ waar de supporters van zowel ZVV Middelburg en ZVV Den Haag vol verwachting zich op de tribunes hadden verzameld, was er een duidelijke spanning in de lucht. Een gezonde spanning om te willen winnen. Maar wat volgde was een fantastische futsal performance, waarbij ZVV Den Haag met een onstuitbare energie aan de wedstrijd begon en uiteindelijk een ongenaakbare 1-10 overwinning boekte.

Vastbesloten
Al van de eerste minuut was duidelijk dat de Haagse dames vastbesloten waren om hun stroeve start van het seizoen recht te zetten. Met een combinatie van typisch Haagse bluf, passie en strijdlust zetten ze de toon, en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste goal viel. Een bekeken pass van de ijverige Celine van der Toorn bereikte de alerte en sluwe Priscilla de Vos, die prachtig de sluitpost van ZVV Middelburg op rabiate wijze beheerst en subtiel de aanval voltooide. Na enkele minuten spelen stond de 0-1 al op het scorebord.

Adembenemend
De Haagse dames leken niet te stoppen. De vloeiende combinaties volgden elkaar snel op, en elke aanval leek te eindigen in een doelpunt. De technische vaardigheden van de speelsters waren adembenemend, met afgedwongen intercepties en prachtige individuele acties die de Zeeuwse verdediging continu in verwarring brachten. Enkele ogenblikken na de openingsgoal was het Lara Notenboom die bewust en zonder blikken en blozen de 0-2 binnentikte!

Legio kansen
Doelpunten leken als rijpe appels van de boom te vallen. De vreugde onder de spelers en de typisch Haags scanderen supporters was aanstekelijk. Helaas werden legio kansen in de eerste helft onbenut gelaten. ZVV Den Haag ging rusten bij ‘slechts’ een 0-2 tussenstand. Coach Jeroen Blommaert en assistent zette in de rust nog even de puntjes op de i en met die aanwijzingen vervolgde ZVV Den Haag de wedstrijd.

Peptalk
De peptalk van Blommaert leek al na enkele minuten na de onderbreking te werken. Priscilla Mesker bewees weer eens haar supervorm en scorend vermogen. Met haar linker (‘lethal weapon’) liet zij de Zeeuwse Oranje futsal kandidaat-goalie volledig kansloos, 0-3. Luttele tellen later was het wederom de sluwe en ervaren Priscilla de Vos die op de goeie plek stond, 0-4.  Enkele minuten later was het de bijna ongrijpbare Larissa Boerenstam die een wereldpass losliet op Priscilla Mesker, 0-5.

Doelpuntenfestival
Larissa Boerenstam bewees eveneens haar eigen scorend vermogen door zowel 0-6 en 0-7 (punter!) binnen te schieten! Ook de volledig herstelde Samia Kaaouane deed vrolijk mee aan het Haagse doelpuntenfestival. Na een prima assist van de herboren en uitblinkende Priscilla de Vos scoorde de ijzersterke Kaaouane de 0-8. En hongerig en hunkerend naar een goal maakte Samia Kaaouane ook nog eens de 0-9. Ook in de finale wedstrijdfase speelde ZVV Den Haag subliem en oppermachtig.

Hattrick
Door onoplettendheid in de Haagse ploeg redde ZVV Middelburg nog de eer door de 1-9 binnen te schieten. Maar de kers op de taart was voor ZVV Den Haag. Het was wederom de in bloedvorm verkerende Priscilla Mesker die in de zinderende slotfase de eindstand bepaalde door meedogenloos de verpletterende 1-10 binnen knalde! Hattrick ‘Messie’ !

Collectief
Met elke nieuwe goal werd de sfeer in de sporthal een mix van ongeloof en bewondering. De spectaculaire zege van ZVV Den Haag was niet alleen het resultaat van individuele klasse, maar ook van een collectief dat als een geoliede machine samenwerkte. De passing was nauwkeurig, de bewegingen zonder bal doordacht en de strijdlust eindeloos. En ondanks dat de onmisbare hoofdtrainer René Havermans door privéomstandigheden afwezig was, voelden de speelsters en stafleden zijn aanwezigheid en vastberadenheid om te slagen. Deze overwinning was voor hem.

Gigantisch
De ontlading bij ZVV Den Haag na afloop was dan ook gigantisch. Verslagenheid bij de tegenstander was duidelijk. De overwinning voelde aan als een doorbraak. De eerste overwinning in de Eredivisie was een feit.

Keerpunt
Terwijl de meelevende supporters hun winning’ ‘ZVV Den Haag luid toejuichte, werd het duidelijk dat deze overwinning niet alleen over de eindscore ging, maar ook over het herstel van vertrouwen en verbinding. ZVV Den Haag had met deze eclatante triomf niet alleen zichzelf, maar ook de concurrentie laten weten dat ze een serieuze kracht is om rekening mee te houden. De weg naar succes is nog lang, maar deze avond in Zeeland markeerde een cruciaal keerpunt. Het was een avond om nooit te vergeten!

Bijzonderheid: Lisa Franken bewees en bevestigde ook in deze wedstrijd haar uitverkiezing voor Oranje. De geblesseerde Stef Valk (aanvoerster) gaf ook acte de présence. ‘Jong’ speelster Kate Vanderkleij maakte een prima invalbeurt en maakt zo ook haar eredivisie minuten voor ZVV Den Haag. ‘Jong’ talent Stephanie Hauser bleef de gehele wedstrijd op de bank. Danique van Lingen kon door haar blessure nog niet ingezet worden!