ZVV Den Haag vrouwen jong boekt 2e hoofdklasse zege op rij

Vrijdag avond stond in sporthal Hoge veld de 3e thuiswedstrijd van Jong zvv Den Haag op de agenda. Na zeges op VUC (beker) en RKDEO kwam nu Westland vr1 op bezoek.

De bezoekers waren niet compleet en traden aan met 2 speelsters uit een ander Westlands team op de bank. Bij ZVV Den Haag ontbrak Robine Beck nog uit voorzorg na een pittige blessure maar stond Sanne Streijl op het formulier om te debuteren.

Den Haag pakte direct de controle ondanks dat het moest wennen aan de hoge druk van Westland. Goede aanvals opzetten werden afgewisseld met wat slordig balverlies waardoor de wedstrijd nog wel wat open was. Na veel aandringen en 3 opgelegde kansen, waarbij de Westlandse keepster een prima indruk maakte, vond Den Haag het net. Amber Toet werd bij de tweede paal bediend na een aanval uit het boekje. 1-0.
Den Haag kreeg meer en meer controle. Halverwege de tweede helft verzuimde Sanne Streijl de wedstrijd op slot te gooien nadat Kate van der Kleij haar alleen voor de keepster zette. De debutant liet dit haar spel niet beïnvloeden en prikte 3 minuten later alsnog de 2-0 binnen.

De jonge ploeg kon de wedstrijd toen uitspelen. Jeroen Blommaert toonde zich een gelukkig en trotse coach want er worden stapjes gemaakt.
Er is nog veel te leren maar de start van deze jonge groep is goed en vooral heel leuk.

Zondag oefent Jong ZVV Den Haag besloten tegen het Nederlands Doven Team waarna het 25 oktober pas weer in actie komt. Met trots staat Den Haag nu 4e in de hoofdklasse met een wedstrijd minder gespeeld.