ZVV Den Haag V1 verzilvert legio scoringskansen niet!

Counterend Zeemacht wint tegen de verhouding in met 0-2. (0-1)

DEN HAAG – In een spannende eredivisiewedstrijd tussen ZVV Den Haag en MSV Zeemacht stonden beide teams in de eerste helft op scherp, met wederom uitstekend keeperswerk van Lisa Franken die haar doel keer op keer wist te beschermen. De bezoekers kwamen dichtbij met een schot tegen de paal, terwijl ZVV Den Haag ook kansen kreeg, waaronder een uitstekende scoringskans voor Danique v Lingen die de paal raakte. Een onverwachte penalty voor MSV Zeemacht resulteerde in een ongewenste 0-1 achterstand. De absolute uitblinkster aan Haagse zijde Samia Kaaouane en sluwe Priscilla de Vos wisten beide helaas ook de netten niet te vinden.

De rust ging in met een 0-1 tussenstand.

De tweede helft begon met een kans voor de bezoekers, maar het schot van de Helderse speelster ging over.  ZVV Den Haag probeerde terug te vechten, maar kreeg een tegenslag toen Celine van der Toorn met rood van het veld gestuurd werd, waardoor de Haagse formatie twee minuten in ondertal moest spelen.
Samia Kaaouane zette met haar welbekende girlpower de toon, maar het was Priscilla de Vos die opnieuw pech had met een schot tegen de paal. Na een snelle counter wisten de bezoekers de voorsprong verder uit te breiden naar 0-2, wat de eindstand bepaalde ondanks de verwoede Haagse aanvalspogingen in een spannende en toch ook frustrerende match voor de thuisploeg die qua inzet en vechtlust wel degelijk leverde maar haar vele kansen helaas onbenut liet.

Na afloop uitte ZVV Den Haag vrouwencoach René zijn teleurstelling over het resultaat, maar vond hij dat zijn team meer verdiende. Hij benadrukte dat het team zelf de controle had, maar de opgelegde kansen niet goed afmaakte, wat volgens hem het grootste probleem was. Havermans merkte op dat er in de eerste helft vooral onzekerheid was toen het niet lukte om de vele kansen niet te benutten. Ook in de tweede helft werd collectief uitstekend gespeeld. Hij prees de uitvoering van het spelsysteem en de aanvallende inzet in de gehele wedstrijd. Ondanks de teleurstelling blijft hij positief en moedigt hij het team aan om geduldig te zijn en op de ontwikkeling te blijven focussen.

Havermans eindigde – zoals gebruikelijk – met een citaat van Johan Cruyff over het belang van eenvoudige oplossingen die in de praktijk soms moeilijk te realiseren zijn.

Wedstrijdselectie: Lisa Franken (C), Shania de Vlieger, Priscilla Mesker, Nuria Segui Vidal, Samia Kaaouane, Amber Toet, Celine van der Toorn, Priscilla de Vos, Larissa Boerenstam
Niet beschikbaar: Stef Valk en Lara Notenboom