ZVV Den Haag pakt volle buit in Spijkenisse

Vrijdag wonnen de zaalvoetballers van ZVV Den Haag bij kampioenskandidaat OACN Boys met 3-2. Na de domper van de nederlaag van de week ervoor tegen ZVV Kroeven had het team van coach Huib van Oostrom Soede in OACN boys wederom een sterke tegenstander.

Na een wat rommelige voorbereiding begonnen de Hagenaars goed aan de wedstrijd maar moesten wel rekening houden met de snelle counters van OACN.
Na een wat aftastend begin opende aanvoerder Mo Ouarraki de score met een mooie actie van rechts en met een mooi schot in de hoek was de 0-1 een feit. ZVV had de controle en wilde meer en dat is soms de achilleshiel van het team want geduld is soms niet het sterkste punt. De Hagenaars verliezen dan het geduld en dat leidt soms tot fouten. Tegen een compact verdedigend OACN boys kan dat funest zijn. De ploeg uit Spijkenisse werd daardoor ook gevaarlijker.

De kansen kwamen aan beide kanten volgden elkaar snel op. Beide doelmannen moesten regelmatig hun talenten aanspreken om hun doel schoon te houden. Twee minuten voor rust ging het fout. In plaats van rustig uitspelen tot de rust wat in de time out besproken was, ging het fout in de opbouw en OACN toonde hun specialiteit door snel te counteren en doelman Oussama Zayzaoui kansloos te laten: 1-1. Een domper net voor rust.

Een duidelijke boodschap van coach en aanvoerder in de rust had effect. Een herboren ZVV kwam uit de kleedkamer om de zaken beter aan te gaan pakken. Een prima actie van Mo Ouarraki die met een mooie voorzet Anas el Jaouhari in staat stelde om de Haagse ploeg weer op voorsprong te zetten 1-2.
En of dat niet genoeg was maakte Anas, het goudhaantje van de avond, een minuut later met een subtiele beweging de 1-3. ZVV zat op rozen. OACN moest nu meer uit hun verdedigende stellingen komen zodat ZVV meer ruimte zou krijgen. De wedstrijd golfde op en neer en ZVV kreeg ook de meeste kansen maar werden niet benut.

Het spel werd, zeker van OACN kant wat harder, maar de arbitrage de heren Koene jr en van Beek hielden het goed in toom en floten een prima wedstrijd. Zoals de wetten in het voetbal vaak zijn, gebeurde nu ook weer eens. ZVV weigerde hun kansen te benutten om de wedstrijd in het slot te gooien en dan valt ie aan de andere kant. Een ogenschijnlijk onschuldige diepe bal van OACN kwam toch in de kluts en een speler van het thuisteam kon de bal zo het doel in lopen,2-3.

Alle hens aan dek
De laatste minuten waren chaotisch. ZVV Den Haag kreeg nog een levensgrote kans op de 2-4 maar Brahim Karoumi schoot tegen de uitstekende doelman aan. OACN bleef hoop houden tot de laatste seconden op de gelijkmaker maar zover kwam het niet. De eindstand was 2-3. De Hagenaars namen mooi de punten mee naar huis.

Volgende week ontvangen ze ZVV Middelburg, een ploeg die niet goed gestart is deze competitie, maar dat wil nog niet zeggen dat het een makkie gaat worden. Dus geen onderschatting de komende week. Vrijdag 18 oktober sportcampus Zuiderpark. Aanvang wedstrijd 21.30 uur.